Kammarmusikfestival i Gladsax

Biljetter på www.billetto.se

eller länk här på hemsidan under biljettförsäljning.


Kontakt: festival@igladsax.se

Kammarmusik Festival i Gladsax

I år firar vi den fjärde upplagan av “Kammarmusik festival i Gladsax”. Det blir en festival med en klart internationell ton.

 

Till öppningskonserten den 4 juli kommer en av de bästa unga stråkkvartetterna i nutid: NOVO QUARTET från Köpenhamn. Nyligen vinnare av “Geneve Internationel music competition”. Sedan de bildades 2018 har de haft en mycket framgångsrik internationell karriär.

 

Den 11 juli spelar den världskända gitarristen Göran Söllscher tillsammans med den argentisnske flöjtisten Ezequiel Cortabarría ett program med barrockmusik och “La historia del tango” originalmusik för duon av Astor Piazzolla.

 

Den 18 juli spelar Miriam Seltzer, en virtuos harpist som ofta spelar med Stockholms Hovkapell. Miriam förflyttar oss till harpans magiska värld.

 

Den 25 juli har vi bjudit in en fantastisk lettisk spansk duo: Emma Bandeniece på cello och David Merlin på violin. Två otrolig talanger som spelar originalmusik för duo av Ravel och Kodaly.

 

Den 1 augusti återkommer en av festivalens klassiker: kvintetten Österlen Barock Ensemble. De spelar Bach, Telemann och andra mindre kända kompositörer från barockperioden på dåtidens instrument.

 

Festivales avslutas den 8 augusti med Kammerorchester Da Ponte Berlin, över 20 musiker från Berlin är på sommarturné i Sverige. Denna gamla Berlinförening kommer att erbjuda oss ett program med musik av Vivaldi, Mozart, Bruckner och Bartok.

 

Hjärtligt välkomna och tack till Svenska Kyrkan och en trogen publik för att ni stödjer detta berikande initiativ på Österlen.

Ysatads Allehanda 29 juni 2023