Vårt öl

Österlens minsta kommersiella ölbryggeri, Lönebostället i Gladsax bryggeri

Hösten 2020 skaffade jag mig ett litet bryggverk för att förverkliga min dröm att brygga eget öl. Att få exprimerna och skapa öl som jag själv gillade. En vän i Danmark hade visat mig hur han gjorde och vi bryggde två öl tillsammans hemma hos honom. Recepten sparade jag och nu flera år senare började jag med att brygga samma öl som vi hade bryggt. Det var en IPA och en Veteöl. Dom brygger jag fortfarande och är två av de öl
som alltid finns i restaurangen.
Till säsongen 2021 startade jag upp tillverkningen. Tillståndet var klart och mina vänner fick vara smakpanel.
Ett bryggeri i nanoformat medinriktning på traditionella öl med mycket smak. Ett krav från Lönebostället var att ölen skulle ha namn så man förstår vad det är. Så dom heter tex Veteöl, Ljus Öl, Brun öl och IPA .
Allt jag gör är hantverksmässigt. Från att själv krossa malten till att sätta etiketterna på flaskan. Etiketterna som designats av Charlotte Adde med en gammal kökshandduk som förlaga. Och vi återanvänder flaskorna som sig bör.
Nu har vi 5 fasta olika ölsorter som serveras. Till det kommer provbryggningar i små satser som finns som tillfälliga sorter för ett speciellt tillfällen. Intresset för svagare öl är stort så jag har skapat en folköl som heter Folke 2,8.